Ingredience: 100 g čerstvého mladého chřestu, 200 g čerstvého (nevařeného) mraženého hrášku, 900 ml zeleninového vývaru, 1 střední cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 200 g italské rýže na rizoto (např. Riso Gallo Vialone Nano), 25 g másla, 75 g nastrouhaného sýru Parmigiano -Reggiano (určitě lze nahradit jiným tvrdým sýrem, ale tento je ideální), sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvá petrželka | | | Postup přípravy: Chřest nakrájíme na malé kousíčky, asi stejně veliké jako hrášek. Směs dáme vařit do měkka, poté sejmeme a odstavíme na pozdější použití. Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme společně. Postupně začneme přidávat zeleninový vývar, a takto pokračujeme, až rýže změkne. Do hotové rýže přidáme zeleninovou směs, máslo a konečně část nastrouhaného sýru. Vše důkladně promícháme, osolíme a podáváme s čerstvě mletým pepřem, zbytkem strouhaného sýra a čerstvě nasekanou petrželkou. Jedná se o jídlo na čas náročnější, ale na druhou stranu čistě bezmasé, kterých je zde zatím jen málo, proto jsem se rozhodla jej poslat. |
|
dělaš ho země
(asi vůl, 16. 3. 2008 11:07)