Ingredience: květák, cca 200 g anglické slaniny, 200 g cihly, sůl, pepř, máslo, hladká mouka, mléko, 1 kostička Masoxu, provensálské koření | | | Postup přípravy: Nejprve v osolené vodě povaříme květák rozebraný na růžičky (pouze pár minut, aby nebyl měkký). Květák slejeme a necháme jej vychladnout. Slaninu i sýr nakrájíme na kostičky. Z másla, mouky a mléka povaříme bešamel, ve kterém rozpoustíme masox. Květák vložíme do pekáčku, posypeme jej sýrem a slaninou, osolíme, opepříme a zalijeme bešamele. Nakonec vše mírně posypeme provensálským kořením a zapečeme. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. |
|
FUJ FUJ Hnuj
(GooD Kuchař, 28. 8. 2007 15:02)